11 Minute Podcast – Cum funcționează pastele

Un exemplu popular în magazine ar fi Fusilli și Farfalle. Fusilli sunt pastele celea în formă de spirală? E greu de descris cum arată pastele. O să las un link în descrierea episodului unde poți să vezi felurile de paste discutate de noi, astăzi.

11 Minute Podcast

O următoare categorie ar fi Pastele Scurte – știu, previzibil. Ele sunt chiar și mai multe, fiind foarte diverse. Un exemplu popular în magazine ar fi Fusilli și Farfalle. Fusilli sunt pastele celea în formă de spirală? E greu de descris cum arată pastele. O să las un link în descrierea episodului unde poți să vezi felurile de paste discutate de noi, astăzi. Farfalle sunt pastele în formă de papion. Pastele Scurte sunt unele din cele mai des mâncate de noi pe acasă, pentru că sunt ușor de făcut și comode. Ele pot avea forme foarte diverse și interesante. De exemplu Spighe, în formă de spic de grâu sau chiar Ruote, în formă de roată. Da, sunt de acord cu tine. Italieni sunt foate creativi.

Pastele lungi ar fi o primă categorie. Ele sunt multe și diverse, dar un exemplu pe care îl găsim cel mai des în magazine și care îl mănânci cel mai des sunt Spaghetele. Un alt exemplu care mi s-a părut că sună foarte drăguț, din aceiași categorie ar fi Spaghetinile. După cum ți-ai imaginat, diferența e că sunt mai subțiri de cât Spaghetele.

După mai sunt Pastele de Minut. Ele deseori sunt folosite pentru supe, dar nu numai. Niște exemple dese ori întâlnite în magazine ar fi Filini, subțiri ca spaghetinile, dar foarte scurte, sau Risoni, preferatele mele, în formă de un bob de orez.

Sunt și Paste pe bază de ouă. În Italiană ar fi Pasta alluovo, probabil l-am pronunțat greșit. E mult mai greu de explicat felul ăsta de paste, deci îți recomand să intrii pe link-ul din descriere.

Fresh Pasta e o altă categorie. Ele sunt făcute dintr-o combinație puțin diferită de ingredinte de cât Pastele Uscate, adică cele menționate mai sus. Ele se recomandă să fie gătite cu sosuri mai delicate, ce permit texturii pastelor să fie simțite mai bine. Deseori ele sunt pregătite însăși de la aluat manual. Personal nu le-am văzut în magazinele din Moldova, însă e posibil să greșesc. Dacă le-ai găsit, sau vrei să faci o corecție, scrie-mi un mail pe adresa din descriere.

O ultimă categorie de Paste pe care o vom menționa azi ar fi Pastele Coapte. Pastele astea le-ai folosi dacă ai vrea să gătești o lasagne.

Câteva din principalele surse folosite în procesul de documentare a acestui podcast:

Articolul New York Times

Articolul Pasta – Wikipedia

Articolul National Geographic – The Twisted History of Pasta

#media10tion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *