Animația ca și soluție pentru criza informațională a noului deceniu

Într-o lume în care informația falsă devine main-stream și consumatorii de media devin din ce în ce mai puțin interesați să citească articole complexe și long read-uri, e vital ca informația să fie livrată într-un format ușor de consumat și atractiv.

Explainer realizat de Ciprian Rafael Raețchi

Complexitatea unor subiecte înseamnă că acestea trebuie abordate în texte lungi.

Însă durata de atenție a unui consumator de media în 2020 a fost de 12 secunde. Un trend îngrijorător, ce poate fi combătut prin captarea atenției consumatorului prin vizual și păstrarea atenției acestuia prin dinamică.
Explainer realizat de Ciprian Rafael Raețchi

Animația, soluția optimă în timpul unei crize informaționale

Animațiile captează atenția prin vizual și ritmul rapid a acestora (dinamica lor). Adaugă un narator bun și design audio calitativ și în rezultat e creat un material multi-media capabil să livreze ideile principale dintr-un long read unei audiențe mult mai mare.
Lumea se schimbă, și odată cu apariția platformelor ca și Tik-Tok și Instagram Reels, unde durata medie a unui material e de 30 de secunde, long read-urile riscă să rămână în urmă. În acest context, animația reprezintă soluția optimă în contextul crizei informaționale ce apare la orizont.